maanantai 2. tammikuuta 2012

Vhs digitaaliseksi dvd:lle

Vhs-nauhat (ja myös muut videokasetit) ovat kuluvaa tavaraa varsinkin, jos niitä säilytetään laatikoiden pohjilla, jossa on paljon muitakin tavaroita. Pöly ym. kuluttaa nauhaa ja videokuvaan alkaa ilmaantua särinöitä ja räpsyjä. Yleistä on myös säilyttää nauhoja vaakatasossa, jolloin toistaessa nauhakela voi olla "kartiona" ja nauhan reuna voi vioittua. Videonauhat on tällöin korkea aika muuntaa digitaaliseen muotoon, jotta tallenteet säilyisivät myöhempääkin katsomista varten. Seuraaville sukupolville asti.

Kun videonauha toistetaan hyvällä nauhurilla, jossa on aikaviivekorjain, kuvanlaatu on hyvää ja digitaalinen tallenne tulee mahdollisimman hyväksi. Dvd-levy vastaa super-vhs-, vhs-, hi8-, 8mm-, svhs-, beta- ja vhs-c kasettien kuvanlaatua. Kuvajuovien lukumäärä näillä kaseteilla on sen verran alhainen, että uudemmat bluray tai hd-levyt eivät tuo parannusta myöhemminkään nauhojen kuviin.

Kerää kasetit nippuun ja kysy tarjous lukumäärän mukaisesti yritykseltä

Mediazoo digitoi myös kaitafilmejä, valokuvia, negatiiveja ja diakuvia
Puh. 041-4655290 Paketti postin matkaan ja digitointiin menee keskimäärin n. 1 - 2 viikkoa aikaa riippuen kasettien määrästä.